Με τον μεσαίο σταυρό του Τάγματος της Αξίας της Ουγγρικής Δημοκρατίας βραβεύτηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στην έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι, ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος.

Η ανώτατη αυτή τιμητική διάκριση για τον Σέρβο Ιεράρχη έγινε με αφορμή το ρόλο που διαδραμάτισε για τη συμφιλίωση του ουγγρικού και του σερβικού λαού. Το παράσημο απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της Ουγγαρίας, ο Αντιπρόεδρος της χώρας, Ζολτ Σεμιέν, παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και εκπροσώπων της σερβικής κυβέρνησης.

Ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στο Βελιγράδι ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ουγγαρίας, Γιάνος Άντερ. “Ο ρόλος του Επισκόπου Ειρηναίου Μπούλοβιτς στην ιστορική συμφιλίωση του ουγγρικού και του σερβικού λαού και το έργο του για την προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου συνέβαλαν σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης και στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Άντερ.

Στην αντιφώνησή του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε την Ουγγαρία για την ιδιαίτερη τιμή που έγινε στο πρόσωπο του και τόνισε ότι στόχος του ήταν και θα παραμένει να είναι η εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.