Ερντογάν: Δυστυχώς, για την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε μια πολύ μεγάλη διπλωματική νίκη καθώς έσυρε κυριολεκτικά τις ΗΠΑ γύρω από τις τουρκικές απαιτήσεις τις οποίες και αναγκάστηκαν να ικανοποιήσουν προκειμένου να δώσει το «πράσινο» φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μόνο κερδισμένος βγήκε από το «παζάρι» αυτό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς, με την προμήθεια των F-16 Viper (είτε καινούργιων είτε εκσυγχρονισμένων) καταφέρνει με μία μόνο κίνηση να καταστήσει εκ νέου την τουρκική Αεροπορία μία μεγάλη απειλή για την Ελλάδα.

Όποιος πιστεύει ότι η Άγκυρα θα συμμορφωθεί με τις συστάσεις των Αμερικανών να μη χρησιμοποιεί τα μαχητικά σε παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και γενικότερα σε εχθρικές ενέργειες κατά της Ελλάδας είναι το λιγότερο αφελής.

Ταυτόχρονα κατάφερε τον εκτοπισμός των στελεχών του ΡΚΚ από την σουηδική επικράτεια, αλλά και των οπαδών του Φ.Γκιουλέν να πάρει τον συμψηφισμό με οφειλή των ΗΠΑ για τα F-35, ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων πολιτών στην ΕΕ και εξαγωγές χωρίς δασμούς των τουρκικών προϊόντων κλπ.

Στο κοινό ανακοινωθέν η Σουηδία δήλωσε ότι «δεν θα παρέχει υποστήριξη στις κουρδικές οργανώσεις YPG/PYD και στον FETO, τον οργανισμό του Φετουλάχ Γκιολέν, του ιεροκήρυκα που κατά τις τουρκικές αρχές οργάνωσε την ανατροπή της δημοκρατίας στη Τουρκία.

Η Σουηδία δεσμεύεται ακόμη να υποστηρίξει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, μεταξύ της οποίας την αναθεώρηση στην Τελωνιακή Ένωση και τη βίζα».

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία δεν είναι κορόιδο να ενταχθεί στην ΕΕ και να υπόκειται σε κανόνες όπως διάφοροι «φωστήρες» στην Αθήνα νόμιζαν ότι θα συμβεί.

Απλά θέλει να πάρει όλα τα προνόμια του συνδεδεμένου μέλους, όπως την τελωνειακή ένωση για να εξάγει τα προϊόντα της και να εγκαθίστανται ελεύθερα στις χώρες της ΕΕ και να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα οι πολίτες της.

Η τελωνειακή ένωση σημαίνει προνόμια χωρίς καμία δέσμευση.

Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξέρει πλέον πως οι ΗΠΑ είναι εκβιάσιμες και αδύναμες όταν έχουν απέναντί τους έναν ηγέτη στιβαρό που να ξέρει τι θέλει και πως να το πάρει.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άλλη μία φορά δίδαξε πως παίζεται το διπλωματικό παιχνίδι. «Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου» όπως έλεγε και ο Αλέφαντος…

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.