Σημαντικό βήμα για την απόδοση Δικαιοσύνης στην πολυσυζητημένη υπόθεση της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων κοντά στο Ναυάγιο Ζακύνθου χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος το Βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου είπε χαρακτηριστικά στην τοπική εφημερίδα ermisnews.gr, μάλιστα, πως χαίρεται για το Δικαστικό Σώμα βλέποντας ότι υπάρχουν ακόμα Τερτσέτηδες (ήτοι έγκριτοι και τίμιοι δικαστές).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας “euro2day” , στο βούλευμα αναφέρεται πως «στο σύνολό της η επίδικη και πωληθείσα έκταση δεν ανήκει στον κατηγορούμενο Γεώργιο Χάρο, αφού δεν προέκυψε ότι αυτός κατέστη κύριος αυτής με κάποιο νόμιμο (πρωτότυπο ή παράγωγο) τρόπο».

Παράλληλα, το δικαστήριο ζητεί από τον Ανακριτή να προσθέσει άλλες τέσσερις κατηγορίες σε εννέα πρόσωπα που φέρονται πως είχαν συμμετοχή στην αγοραπωλησία.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς αλλά και για ιδιώτες που εμπλέκονται στην σύναψη του συμβολαίου.

Υπενθυμίζεται πως η έκταση για την οποία γίνεται λόγος είναι κοντά στο Ναυάγιο και έχει πωληθεί στη λιβανέζικη εταιρεία Pimana S.A., όμως η Μητρόπολη Ζακύνθου έχει προσβάλλει την αγοροπωλησία, αφού ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν ανήκει στον πωλητή, αλλά σε εκείνην. Στο δικαστήριο, μάλιστα, έχει προσκομίσει και ό,τι αποτελεί απόδειξη περί τούτου.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αναγνωρίζει πως σημαντικό τμήμα της έκτασης, περίπου 3.000 στρεμμάτων, ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και πως μια έκταση 6.000 στρεμμάτων ανήκει στην Ιερά Μονή Αναφωνήτριας καθώς δεν διαλύθηκε αλλά ερημώθηκε.

Το βούλευμα ανατρέπει εισήγηση της 31/10/2019 της ανακρίτριας κυρίας Καραμανώλη, που ζητούσε την απαλλαγή των 9 κατηγορουμένων και κατά της εισήγησης αυτής έγινε προσφυγή τον Νοέμβριο του 2019 από τη Μητρόπολη Ζακύνθου, που είχε ως αποτέλεσμα το βούλευμα που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Μιλώντας για την παραπάνω εξέλιξη στην Μαριλένα Παπαδάτου και το ermisnews, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση Δικαίου.

«Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις που είναι ουσιαστικές. Είναι βέβαιο πως δε χαιρόμαστε για το γεγονός ότι συμπολίτες μας παραπέμπονται εκ νέου με κακουργηματικές παραβάσεις, αλλά χαιρόμαστε που στο Δικαστικό Σώμα υπάρχουν ακόμη «Τερτσέτηδες» που δε θα επηρεαστούν από τίποτα πέρα από τα πραγματικά περιστατικά. Tο Βούλευμα ικανοποιεί την Εκκλησία, γιατί απονέμει Δικαιοσύνη σε σχέση με τα δικαιώματα της Εκκλησίας, του Δήμου, του Κράτους και των πολιτών. Σε αυτή την δικαστική μάχη ήμασταν όλοι μαζί και κάποιοι να μην το ξεχνούν».

Διεθνής διαγωνισμός για το πλάτωμα

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πλάτωμα του Ναυαγίου, σημειώνοντας πως σύντομα η Μητρόπολη θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με βάση τη μελέτη που έχει εκπονήσει και ήδη παρουσιάσει.

«Ο πλειοδότης θα αναλάβει τα πάντα στην περιοχή» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η Εκκλησία είχε εξασφαλίσει την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά κάποιοι φρόντισαν να γκρεμίσουν την εξέδρα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.