«Πραγματικά θεωρώ ανάξιο σχολιασμού και κριτικής της ανάρτησης του κ. Κατσούρη, πλην όμως αισθάνομαι την υποχρέωση να την θεωρήσω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ.

Είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε στην ενορία Μανδρικού, όπου υπηρετώ και η οποία πανηγύριζε την Εορτή της Αγ. Τριάδος, ένα εκλεκτό και καθ’ όλα Σεβαστό Επίσκοπο της Μητροπόλεως Ουγκάντας, τον κ.Σίλβεστρο. Λάμπρυνε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και με την ταπείνωσή του και το Άριστο του χαρακτήρος του, μας εντυπωσίασε με την καλωσύνη του και την απλότητά του. Ειλικρινά εκπλήσσομαι με το ρατσιστικό άρθρο και τους εν γένει σχολιασμούς του συγκεκριμένου κυρίου για τον Αφρικανό Επίσκοπο, τον Αφρικανο Ιερέα και το συμπαθέστατο Αφρικανό παπαδάκι (άσχετα αν γεννήθηκε στον τόπο μας), που συμμετείχαν μαζί με τους Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεώς μας λες και η καταγωγή και το χρώμα των κληρικών της Ορθόδοξης εκκλησίας μας καθορίζεται από τους Ιερούς κανόνες… Κρίμα, αγαπητέ Σπύρο, για το απαράδεκτο σχόλιό σου. Είμαστε όλοι υπερήφανοι, όταν βλέπουμε ανθρώπους μιας άλλης ηπείρου, μιας άλλης χώρας, και δη Κληρικούς όπως ο Επίσκοπος κ. Σίλβεστρος, που εργάζονται και κηρύττουν την Ορθοδοξία εκεί στις μακρινές για εμάς Ηπείρους.

Εκεί που είχα την τύχη να γεννηθώ, να ζήσω τι θα πει Αφρική και να βιώσω από κοντά το έργο που επιτελούν όλοι όσοι αγωνίζονται για αυτό που ο Κύριός μας είπε: «Πορευθέντες Μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη…». Κι ένας ακόμη λόγος που είμαστε υπερήφανοι για τον Αφρικανό Επίσκοπο, τον οποίο θερμότατα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την χθεσινή του χοροστασία, ότι είναι δικός μας άνθρωπος καθότι ήταν μοναχός στην Ιερά Μονή στο Σκιάδι για πολλά χρόνια και Χειροτονία του Ποιμενάρχου μας κ.κ. Κυρίλλου.
Εύχομαι το Άγιο να Πνεύμα να φωτίζει όλο τον κόσμο και ελπίζω άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός και να μην ξεχνάς ότι στην μαύρη ήπειρο έχουμε λευκούς και Άριστους συμπατριώτες μας Επισκόπους, που κάνουν τον δικό τους αγώνα για την Ορθοδοξία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.