ΤΕΕΣ: Στις 20 Οκτωβρίου 2022 ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Χριστιανικής Ταυτότητας, που εδρεύει στο Βελιγράδι, Δ. Βαλαβανίδης, ευρισκόμενος στη Μόσχα για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ «Σερβική παρηγοριά για τη ρωσική καρδιά», μετέβη στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, όπου είχε συνάντηση με τον ασκώντα χρέη αναπληρωτή προέδρου του Τμήματος πρωθιερέα Ίγκορ Γιακιμτσούκ. Επίσης συμμετείχε στη συνάντηση το στέλεχος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων Α. Χόσεφ.

Ο Δ. Βαλαβανίδης αναφέρθηκε στους σκοπούς και το έργο τού υπό τη διεύθυνσή του Κέντρου Προστασίας Χριστιανικής Ταυτότητας. Ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ ενημέρωσε τον προσκεκλημένο για τις προσπάθειες, που καταβάλλει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, οι οποίες αποβλέπουν στην αντιμετώπιση της αποχριστιανοποίησης και της διάδοσης της χριστιανοφοβίας.

Σε θερμή ατμόσφαιρα αλληλοκατανόησης οι δύο συνομιλητές συζήτησαν τη σύγχρονη κατάσταση των διορθοδόξων σχέσεων, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης της αδελφικής συνεργασίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Σερβίας.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή ενθυμίων.

Στις 18 Οκτωβρίου ο Δ. Βαλαβανίδης παρακολούθησε προσευχόμενος την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ιερό καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο της Μόσχας. Την ίδια ημέρα ο φιλοξενούμενος από τη Σερβία παρέστη στην πανηγυρική τελετή ενάρξεως του φεστιβάλ «Σερβική παρηγοριά για τη ρωσική καρδιά» στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών «Ο Άγιος Τύχων», όπου στις 21 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει εισήγηση στο πλαίσιο της μορφωτικής σειράς διαλέξεων «Η ρωσο-σερβική κληρονομιά. Πρόσκαιρο και διαχρονία».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.