Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Βατικανό: «Η μετάβαση στο νέο ημερολόγιο είναι ένδειξη ευγνωμοσύνης στις χώρες του δυτικού κόσμου»

Ελένα Γιούφερεβα

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Βατικανό κ. Ανδρέας Γιουράς δήλωσε ότι η μετάβαση στο νέο ημερολόγιο είναι ένδειξη ευγνωμοσύνης στις χώρες του δυτικού κόσμου. Αυτά αναφέρει η ιστοσελίδα suspilne.media.

Όπως τόνισε ο κ.Γιουράς: «Αυτή η μετάβαση είναι πολύ συμβολική πράξη. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι τόσο θεολογικό όσο πολιτιστικό και ιδεολογικό ζήτημα. Είμαστε μέρος του δυτικού πολιτισμού. Είναι λογικό να πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι ανήκουμε σε αυτόν και σε αυτήν τη διάσταση. Πόσο μάλλον που δεν είναι μια τυπική επιλογή, αλλά είναι κατά κάποιον τρόπο ευγνωμοσύνη, την οποία νιώθουμε για τις περισσότερες χώρες της δυτικής πνευματικής Οικουμένης στην πάλη ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίσταση στη μετάβαση στο νέο εκκλησιαστικό ημερολόγιο ήταν τεχνητή και τυπική.

Και συμπλήρωσε: «Κάποιες προτεσταντικές εκκλησίες ακόμα και το Δεκέμβριο, πριν τα Χριστούγεννα, αποφάσισαν τη μετάβαση στο νέο ημερολόγιο. Επίσης, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (ΟΕΟ) επέτρεπε σε πολλές κοινότητες και επαρχίες, που ήθελαν να γιορτάζουν με το νέο ημερολόγιο, να το κάνουν. Γι΄ αυτό, αυτό αποτελεί μια πολύ ισχυρή ώθηση, η οποία θα έχει αντίκτυπο. Αν υπήρχε κάποια αντιπολίτευση και προβλήματα, αυτά ήταν αρκετά τεχνητά, τυπικά. Από εκκλησιαστικής άποψης δεν υπάρχουν δυσκολίες».

Ελένα Γιούφερεβα Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru : Αναστασία Νταβίντοβα ΕΟΔ – Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων 13/2/2023

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.