Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε την εμπνευσμένη αποψινή ομιλία του ενώπιον πλήθους πιστών, στο Καθολικό της Ιεράς μας Μονής, ο Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης, ο οποίος ανέλυσε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα τη ρήση του Οσίου Παϊσιου «Πρέπει η καρδιά μας να πονά για κάθε αμαρτία, αλλοιώς εύκολα την ξανακάνουμε».

Ειδικώτερα, ο π. Ματθαίος, τον οποίο ο Ηγούμενος Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους σεβασμού και αγάπης, τόνισε ότι ο πόνος μας κάνει περισσότερο προσεκτικούς στην επανάληψη των λαθών μας και ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει τη φθαρτότατά μας, εμποδίζοντάς μας να οδηγηθούμε στην εωσφορική αυτοθέωση.

Συνέστησε δε στους φιλευσεβείς ακροατές του να μιμηθούν τον Όσιο Παΐσιο στην σοβαρότητα, τη σταθερότητα και τη συνέπεια, που επέδειξε καθ’ όλη την επίγεια ζωή του.

Την ομιλία παρηκολούθησαν και Αγιορείτες Μοναχοί, μεταξύ των οποίων ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμ. Βαρθολομαίος, οι οποίοι μετέφεραν από το αγιώνυμο όρος στους Μυκονίους πιστούς την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου και τους ευχήθηκαν για την κατά Χριστόν προκοπή τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.