Στην αδυναμία των δαιμονικών δυνάμεων μπροστά στα τέσσερα βασικά συστατικά στοιχεία ζωής, δηλαδή την ταπείνωση, την αγάπη, την αλήθεια και την αδιάκοπη διάκριση μετανοίας, αναφέρθηκε στο σύντομο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Ο Μακαριώτατος ιερούργησε σήμερα στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας αναφέρθηκε εν συντομία στη σημερινή ευαγγελική περικοπή από το Κατά Λουκάν ευαγγέλιο η οποία αναφέρεται στη θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών.

Λαμβάνοντας αφορμή από τον τελευταίο στίχο του Πάτερ ημών, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αναφέρθηκε στους λόγους στους οποίους οι δαιμονικές δυνάμεις δεν μπορούν να κυριαρχήσουν τονίζονταν ιδιαίτερα την έλλειψη της ταπείνωσης και της αγάπης.

«Υπάρχει κάτι όμως το οποίο πρέπει να μην το λησμονούμε. Ο πονηρός δεν είναι τόσο δυνατός όσο φαίνεται. Υπάρχουν ορισμένες περιοχές του που είναι εντελώς αδύναμες και το μυστικό είναι να τον αντιμετωπίζουμε νικηφόρα εκεί που πραγματικά είναι αδύναμος . Ο πονηρός λοιπόν δεν μπορεί να ταπεινωθεί. Δεν μπορεί να αγαπήσει αληθινά. Δεν μπορεί να πει την αλήθεια γιατί είναι ο ίδιος το ψέμα. Και το πιο τραγικό, δεν μπορεί να μετανοήσει» σημείωσε.

«Ας προσέξουμε λοιπόν τα τέσσερα βασικά συστατικά στοιχεία ζωής. Την ταπείνωση, την αγάπη, την αλήθεια και την αδιάκοπη διάκριση μετανοίας. Και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε αδελφοί μου τίποτε. Σε αυτά τα τέσσερα οι δαιμονικές δυνάμεις είναι εντελώς ανίσχυρες. Έχοντας αυτή τη βεβαιότητα ας προχωρήσουμε ειρηνικά στον καθημερινό μας αγώνα», κατέληξε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.