«Η σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ ΕΤΑΔ, Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου και Δήμου Ρόδου θα ανοίξει νέες προοπτικές στο Πανορθόδοξο Κέντρο και η ολοκλήρωση του Ναού για τον Πολιούχο της Ρόδου θα είναι σύντομα γεγονός» δήλωσε χθες (7/10) ο νομικός σύμβουλος του δήμου Ρόδου Θοδωρής Παπαγεωργίου που χειρίζεται την υπόθεση εκ μέρους του δήμου.

«Η είσοδος του δήμου Ρόδου στην προγραμματική, δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου, γίνεται για να απεμπλακούν κάποιες διαδικασίες και να λυθούν κυρίως οικονομικά ζητήματα. Ύστερα από διαπραγματεύσεις σε υψηλό επίπεδο ορίστηκε νέο ελάχιστο τίμημα-μίσθωμα που ανέρχεται σε 30.000 ευρώ ετησίως Το ποσό θα καταβάλλεται από το δήμο Ρόδου επειδή τα οικονομικά της Ιεράς Μητρόπολης δεν μπορούν να αντέξουν αυτό το βάρος» ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαγεωργίου έχουν γίνει συζητήσεις για το επόμενο διάστημα να παραχωρηθεί στο δημόσιο, ακίνητο ισόποσης αξίας με το ακίνητο του Πατριαρχικού προκειμένου να παραχωρηθεί κατά κυριότητα το συγκεκριμένο ακίνητο στον δήμο Ρόδου και την ιερά Μητρόπολη Ρόδου

Οι εργασίες για τον ιερό Ναό του Πολιούχου, πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα και αναμένεται η Ρόδος να αποκτήσει ένα νέο Μητροπολιτικό Κέντρο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.