Το κήρυγμα του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου στην Ιερά Παράκληση που τελέσθηκε στην Πρίνα.

Το εσπέρας της Τρίτης 4 Αυγούστου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό μετά της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Πρίνας.

«Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου κάθε πρωί και κάθε βράδυ καταφεύγουμε στην Παναγιά μας, που είναι Μητέρα ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους γιατί, εξαιτίας της ταπεινώσεως και της υπακοής Της, έγινε ο κρίκος, η λογική κλίμακα που ένωσε τη γη με τον ουρανό, έγινε η σκάλα διά της οποίας ο Ύψιστος Θεός κατέβηκε στη γη και έλαβε ανθρώπινη σάρκα, για να μπορέσει ο άνθρωπος με την ίδια σκάλα να ανέλθει στον ουρανό», υπεγράμμισε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του προς τους ευσεβείς χριστιανούς και σημείωσε: «Αυτό είναι το ζητούμενο της παρούσας ζωής· να καταφέρουμε να ανέβουμε στον ουρανό. Όπλο και βοήθεια στην προσπάθειά μας αυτή είναι η Παναγία. Γι’ αυτό, με παρρησία να Της ζητούμε να μας χαρίζει πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα, διότι ως Μητέρα της ανθρωπότητας η Παναγία δεν δίδει ανακούφιση μόνο στα σοβαρά προβλήματα των παιδιών Της, αλλά και στις καθημερινές δυσκολίες».

Σε άλλο σημείο του λόγου του ανέφερε: «Βρισκόμαστε στον ωραιότερο μήνα του χρόνου, τον Αύγουστο, στον ευλογημένο αυτό μήνα, ο οποίος από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα είναι αφιερωμένος στο πρόσωπο της Παναγίας, αλλά και του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο πιστός ορθόδοξος λαός της Κρήτης αποκαλεί τον Μεταμορφωθέντα Κύριο «Αφέντη Χριστό» και την Παναγία μας «Κερά» γιατί μονάχα Αυτούς αναγνωρίζει ως κυριάρχους της ζωής του και ως αφέντες του τόπου, Αυτούς τιμάει και σε Αυτούς κλίνει το γόνυ της ψυχής και της καρδίας. Σε Αυτούς καταφεύγει ιδιαίτερα αυτό τον μήνα με τις καθημερινές Θείες Λειτουργίες, με τις Παρακλήσεις, με τη νηστεία για να καταθέσει στα πόδια του Χριστού και της Παναγίας τα προβλήματα, τις ασθένειες, τις δυσκολίες, τις αμαρτίες του και να Τους ζητήσει συγχώρηση, άφεση αμαρτιών, να αιτηθεί την προστασία και τη βοήθειά Τους».

Ο Σεβασμιώτατος κατέκλεισε την ομιλία του, προτρέποντας τους πιστούς να προετοιμασθούν πνευματικά για την μεγάλη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με νηστεία, εξομολόγηση, ενεργή συμμετοχή στις καθημερινές Ακολουθίες και στο Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως. «Η Θεία Κοινωνία είναι το σπουδαιότερο γεγονός στη ζωή του ανθρώπου», επεσήμανε, «διότι όταν μεταλαμβάνουμε, όταν κοινωνούμε, όταν προσερχόμαστε συνειδητά στο Ποτήριο της Ζωής βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Θεό, λαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα Του μέσα μας και γινόμαστε ένα με Αυτό».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.