Πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας η οποία βρίσκεται αποτεθησαυρισμένη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, υποδέχτηκαν σήμερα στο προαύλιο του Γηροκομείου Πειραιά.

Την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μόνης Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και την υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο κλήρος της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής της Ιεράς Εικόνας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε με εγκάρδια λόγια προς τον Γέροντα Εφραίμ τονίζοντας: «πως η αγάπη σας μας στηρίζει συνεχώς. Σας οφείλουμε πάρα πολλά γιατί είστε ο Κυρηναίος της πίστεως μας. Απολαμβάνουμε της αγάπη σας όπως και την χάρη της Παναγίας της Βηματάρισσας. Δοξάζουμε το όνομα της Παναγίας μας που σήμερα ο λαός μας την έχει τόσο ανάγκη, διότι αυτή αποτελεί λιμάνι για τον κόσμο». ενώ

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Γέροντα Εφραίμ τον χρυσό σταυρό της Ευαγγελίστριας ευχόμενος πολλά τα έτη και μια ράβδο ως ενθύμιο λέγοντας του πως «η καρδιά μας χτυπά μαζί με τη δική σας».

Στη αντιφώνηση του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο ανερμήνευτο μυστήριο το οποίο βιώνουν οι μοναχοί στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και αναφέρθηκε και στον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη ο οποίος όποτε προσερχόταν στη Μονή να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας έκλαιγε συνεχώς. «Η Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας ήρθε για να μείνει εις το διηνεκές. Ο κόσμος θα έρχεται για να προσκυνά την Παναγία και θα παρηγορείται. Είναι μεγάλοι πράγμα η παρουσία της Παναγίας».

orthodoxia agency

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.