Την μεγάλη ευλογία να προσκυνήσουν το πιστό αντίγραφο του Σταυρού του Μ. Κωνσταντίνου, είχαν οι πιστοί, στην πόλη του Πειραιά, το Σάββατο 20 Μαιου 2023, παραμονή της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η Υποδοχή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών «Κωνσταντίνεια 2023» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς που λαμβάνει χώρα από τις 6 έως τις 28 Μαΐου με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων.

Το Σταυρό του Μ. Κωνσταντίνου με τεμάχιο του Τίμιου Ξύλου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους κόμισε ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ.

Πιστοί από τον Πειραιά, την Αθήνα, αλλά και ολόκληρη την Αττική έφτασαν στο πρώτο λιμάνι της χώρας για να προσκυνήσουν και πάρουν ευλογία.

Έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τελέστηκε Δέηση.

Το παρόν έδωσαν πολιτικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, κληρικοί και ο πιστός λαός.

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Γέροντα για την τιμή να προσκομίσει αντίγραφο του Σταυρού του Μ. Κωνσταντίνου ενώ ειδικη αναφορά έκανε και στην συνεχή και μεγάλη ευεργεσία του Γέροντα Εφραίμ στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στην αντιφώνηση του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην ανάγκη των πιστών για πνευματική υποστήριξη τονίζοντας ότι η εκκλησία είναι η παρηγοριά του λαού.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς και στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανυγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος και συγχοροστατούντος τους Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Βατοπαιδινού.

Μετά την ακολουθία του εσπερινού ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους δεσμούς των δύο Μητροπόλεων που σήμερα συνεορτάζουν ενώ παράλληλα μίλησε και για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.