Για ακόμη μια χρονιά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου τίμησε τη μνήμη των δύο αστυνομικών Νικολάου Κοκολάκη και Σαράντου Σακκά, οι οποίοι την 8η Ιουνίου του 1989 έπεσαν νεκροί από τα πυρά κρατουμένων κατά την απόδραση τους από το Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης.

Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιουνίου στον εξωτερικό χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νεαπόλεως, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου, του Βουλευτή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη, του πρώην Βουλευτή κ. Πέτρου Μαντούβαλου, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντωνίου Ζερβού, του Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Καζαμία, εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και εργαζομένων των Φυλακών, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, των συγγενών και των οικογενειών των θυμάτων.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων αρχιφυλάκων, έμπροσθεν του μνημείου που έχει ανεγερθεί επιμελεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, στον αύλειο χώρο των Φυλακών και δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ χρεωστικώς για να αποδώσουμε τιμή σε δύο αστυνομικούς, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Συγχαίρουμε όλους όσοι συνέβαλαν για την διατήρηση της μνήμης της θυσίας τους και στην τέλεση της Επιμνημοσύνου Δεήσεως κάθε χρόνο στη μνήμη τους. Έτσι όχι μονάχα τους τιμούμε αλλά εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους, για να συνεχίσουμε κι εμείς να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην Πατρίδα, στον τόπο, αλλά και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ακόμα και το αίμα μας, προασπιζόμενοι την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.

Συγχαίρουμε την Ελληνική Αστυνομία για το φόρο τιμής που αποτίει κάθε χρόνο στα δύο εκλιπόντα μέλη της οικογενείας της. Συγχαίρουμε το Σώμα της Αστυνομίας διότι, αν και έχει επωμισθεί πολλές ευθύνες τα τελευταία χρόνια, δεν τις έχει αποποιηθεί, αλλά προσπαθεί πάντοτε με διάκριση και υπευθυνότητα να τις φέρει εις πέρας, επιτελώντας στο ακέραιο το σπουδαίο έργο της για την προστασία του πολίτη. Ας ευχηθούμε να είναι αιωνία η μνήμη των δύο αστυνομικών και ο Θεός να κατατάξει τις ψυχές τους μετά των αγίων και των δικαίων».

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές. Η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.