Το έργο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίο για την ενθάρρυνση του διαχριστιανικού διαλόγου, εξήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Πρόκειται για “μια ζωντανή και διαρκής διαδικασία, που μπορεί όχι μόνο να οριοθετήσει τα φλέγοντα προβλήματα της εποχής, αλλά να προσφέρει βιώσιμες λύσεις, με επίκεντρο την άνευ όρων αγάπη για τον άνθρωπο”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης παρευρισκόμενος στο 16ο Διαχριστιανικό Συμπόσιο που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Antonianum της Ρώμης και η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου.

Στην αναγκαιότητα συνεργασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Κεντρικής Διοίκησης και Φορέων προς την κατεύθυνση στήριξης των ευπαθών συμπολιτών μας και των νέων, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 16ο Διαχριστιανικό Συμπόσιο.

Η έναρξη του Συμποσίου πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του κ. Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Περιστερίου Α. Παχατουρίδη, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριου, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Α. Λεωτσάκου, των αντιδημάρχων Μ. Τσιώτα και Γ. Μπεκιάρη, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων της Εκκλησίας και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Το Συμπόσιο το οποίο ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 28 Αυγούστου, διεξάγεται στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου (Εθνικής Αντιστάσεως 96 και Χαλκοκονδύλη ΤΚ 12135).

Ο Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του συνεχάρη τους διοργανωτές για τη διεξαγωγή του 16ου Διαχριστιανικού Συνεδρίου και επισήμανε μεταξύ άλλων: «Σε μια εποχή που ο διχασμός και η πόλωση εντείνονται ολοένα και περισσότερο σε διεθνές επίπεδο, σε μια εποχή που οι ανθρωπιστικές αξίες δέχονται καίρια πλήγματα και υποχωρούν έναντι του ατομικισμού και της εξαχρείωσης, η Εκκλησία αποτελεί, ως θεανθρώπινος οργανισμός, την πηγή του ουρανίου φωτός, που μπορεί να ρίξει τις ακτίνες του στα σκοτάδια και τα αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου, να του δείξει το δρόμο προς την σωτηρία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να υπερβεί το «εγώ» για χάρη του συνανθρώπου του.

Και σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να εξάρω το έργο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου για την ενθάρρυνση του διαχριστιανικού διαλόγου, μιας ζωντανής και διαρκούς διαδικασίας, που μπορεί όχι μόνο να οριοθετήσει τα φλέγοντα προβλήματα της εποχής, αλλά να προσφέρει βιώσιμες λύσεις, με επίκεντρο την άνευ όρων αγάπη για τον άνθρωπο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτού του εξαιρετικού συνεδρίου και ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο – με την Μητρόπολη μας συνδέουν πολυετείς δεσμοί, καθώς είμαστε συνοδοιπόροι σε έργα που αποσκοπούν στην ανακούφιση των ευπαθών συμπολιτών μας. Και σας διαβεβαιώ, ότι θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες σας και η χάρη του Θεού να είναι πάντοτε μαζί μας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.