ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος απέστειλλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ για την εκδημία του πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου. Ο Μακαριστός εκοιμήθη εν Κυρίω το πρωί της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2023 σε ηλικία 84 ετών σε ιδιωτική κλινική στους Αμπελοκήπους Αθηνών.
Στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος κ.κ. Νεόφυτος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υποστήριξη του Μακαριστού κυρού Ειρηναίου προς την εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία:

“Ο Μακαριστός Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων κυρός Ειρηναίος παραμένει στη μνήμη μας για την πραότητα, τη σεμνότητα, την καλή θέληση και την αδελφική του στάση απέναντι στην εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία, ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο του 1992.

Στην Ιερά Πανορθόδοξη Σύνοδο που έγινε το 1998 στη Σόφια, όταν επιβεβαιώθηκε η νομιμότητα και η κανονική εκλογή του προκατόχου μας Πατριάρχη Μαξίμου, επικράτησε η δικαιοσύνη και η αλήθεια με την κατηγορηματική υποστήριξη του Πατριάρχη κυρού Ειρηναίου, τότε υπό την ιδιότητα του Μητροπολίτη Ιεραπόλεως και ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Αυτή η υποστήριξη είναι ανεξίτηλη στη μνήμη μας!

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, στο ιερατείο, τους μοναχούς και σε όλους τους συνεργάτες και συγγενείς του Μακαριστού κυρού Ειρηναίου.

Ο Θεός να τον συγχωρέσει. Αιωνία και ευλογημένη η μνήμη του!”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.