ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Στις 20:50 ολοκληρώθηκε η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ προς τιμήν του Οικ. Πατριάρχη στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Ακολουθεί το παραδοσιακό κέρασμα στην Ιερά Κοινότητα και η προσφώνηση του Πρωτεπιστάτη Γεωργίου Βατοπαιδινού ο οποίος του χάρισε μία εικόνα με τους Αγίους του Αγίου Ορους που Αγιοκατατάχθηκαν τα τελευταία χρόνια..

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης βαθιά συγκινημένος είπε μεταξύ άλλων ΄΄ Ηρθα για να ευχαριστήσω την Παναγία για τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας μου ΄΄.

Νωρίτερα, στο Πρωτάτο εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητας τον καλωσόρισε ο Καθηγούμενος της Μονής Κουτλουμουσίου, Αρχιμ. Νικόλαος ο οποίος ανέγνωσε μία ολόθερμη προσφώνηση προς τον κ. Βαρθολομαίο.

Να σημειώσουμε ότι από την τελετή απουσιάζουν κάποιοι Καθηγούμενοι!

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την παραμονή του, θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ι. Μονές Ιβήρων, όπου θα καταλύσει το πρώτο βράδυ και θα λειτουργήσει την επομένη ως Ιερεύς στο Παρεκκλήσι της Πορταΐτισσας, Καρακάλλου και Μεγίστης Λαύρας, καθώς και την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, ενώ την Κυριακή, το πρωί, θα προεξάρχει της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί το Ιερό Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Μετόχιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.