Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’ πραγματοποιεί δεκαήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην Αφρική.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ξεδίπλωσε το μουσικό του ταλέντο στην έρημη περιοχή της Toυρουκάνα μαζί με τα πνευματικά του τέκνα. Και εκείνα τον πλαισίωσαν με γέλια, φωνές και τραγούδια.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:17

Τη στιγμή απαθανάτισε ο Επίσκοπος Ελ Ντορέτ κ. Νεόφυτος στο βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

“Δεν μπορείτε να έρθετε εδώ και να μην αισθανθείτε την παρουσία του Χριστού. Αν δεν μπορείτε να τον δείτε, αν δεν μπορείτε να αισθανθείτε την παρουσία του εδώ, δεν μπορείτε να τον αισθανθείτε εκεί. Ο Πατριάρχης μας είναι έτοιμος για αυτό το μαρτύριο στην ηγεσία του. Έχει ήδη συγκινηθεί, δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που βλέπει”, είπε ο Επίσκοπος Ελ Ντορέτ.

Τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου συνόδευαν – μεταξύ άλλων – Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουγκάντα, ο Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντα, ο Μητροπολίτης Αξώμης Δανιήλ , ο π. Martin διευθυντής της OCMC του Οργανισμού Ορθόδοξης Ιεραποστολής .

Πρώτος σταθμός του Πατριάρχη Θεόδωρου η Κένυα όπου παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια. Στην άγονη περιοχή της Τουρκάνα θεμελίωσε ένα σχολείο και διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια. Την Κυριακή του Ασώτου τέλεσε την ενθρόνιση του Επισκόπου Έλ Ντορετ Νεοφύτου και έθεσε τον Θεμέλιο λίθο ενός ακόμα ορθόδοξου ναού, προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.