ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ

Με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Ιερατική Σχολή Βελιγραδίου ο “Άγιος Σάββας”.
Ο Μακαριώτατος μετέβη χθες στη Σχολή και συλλειτούργησε με κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου στο παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκεται εντός της Σχολής.

“Δεν υπάρχει αληθινή θεολογία χωρίς αληθινή προσευχή”
Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αξία της προσευχής η οποία θα πρέπει να αποτελεί τη βάση της ζωής του χριστιανού καλώντας φοιτητές και διδάσκοντες να την κάνουν πράξη μέσο της σπουδής στην ιερά επιστήμη της θεολογίας.

“Ο Χριστός ήρθε γιατί είναι ο Σωτήρας, γιατί ο άνθρωπος χρειάζεται τη σωτηρία, γιατί ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για την πληρότητα της ζωής, για τη Βασιλεία του Θεού. Μόνο όταν κατανοήσουμε έτσι τη Θεία Λειτουργία θα κατανοήσουμε τη χριστιανική μας αποστολή και κυρίως την ιερατική μας αποστολή”, ανέφερε σε σημείο της ομιλίας του.

“Πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει αληθινή θεολογία χωρίς αληθινή προσευχή και ότι δεν υπάρχει σωτηρία για τον κόσμο χωρίς προσευχή. Η λειτουργία είναι πάνω απ’ όλα η πηγή κάθε προσευχής. Δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς αυτή. Μπορεί να ακούμε σοφά λόγια, αλλά χωρίς προσευχή αυτά θα παραμένουν άδεια λόγια”, υπογράμμισε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: “κάνω έκκληση και ζητώ από τους μεγαλύτερους συμμαθητές σας να είναι πάνω απ’ όλα αδέλφια που να σας δείχνουν με το καλό παράδειγμα τι σημαίνει να είσαι θεολόγος, τι σημαίνει να είσαι μαθητής της σχολής και τι σημαίνει να προετοιμάζεσαι για την ιερατική αποστολή”.

Επίσκεψη στις ανακαινισμένες αίθουσες
Εκτός από τους καθηγητές και τους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής του Αγίου Σάββα, στη Θεία Λειτουργία μετείχαν επίσης ο Nenad Popović, υπουργός της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας, και ο Vladimir Roganović, διευθυντής της Διεύθυνσης Συνεργασίας με Εκκλησίες και Θρησκευτικές Κοινότητες.

Μετά την ιερά ευχαριστιακή σύναξη, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τις πρόσφατα ανακαινισμένες σχολικές τάξεις και το κέντρο ενημέρωσης. Ο Διευθυντής της Σχολής, π. Radomir Vrućinić, παρέδωσε στον Μακαριώτατο εικόνα της Παναγίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.