Πατριάρχης Σερβίας: Ανταποκρινόμενος στις επιθυμίες του ευλαβούς λαού και κατόπιν προσκλήσεως των τοπικών Αρχιερέων, ο Αρχιεπίσκοπος Πεκίου…

Μητροπολίτης Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2022, θα πραγματοποιήσει καθιερωμένη επίσκεψη στις Επισκοπές, τις οποίες ίδρυσε ο Άγιος Σάββας, του Μιλέσεβο, του Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνη, του Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και του Βουδίμλιε και Νίκσιτς.

Η καθιερωμένη αυτή επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας θα ξεκινήσει από την Ιερά Μονή Μιλέσεβο, τη Δευτέρα, 9 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, όπου του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή και θα ψαλεί η Δοξολογία. Την Τρίτη, 10 Μαΐου στις 8.30 το πρωί, με αφορμή την 425η επέτειο από την καύση των λειψάνων του Αγίου Σάββα από τους Οθωμανούς, ο Πατριάρχης θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Μιλέσεβο, όπου φυλάγονταν τα λείψανα του πρώτου Σέρβου Αρχιεπισκόπου επί 360 έτη. Την ίδια μέρα, στις 2 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πατριάρχη στην Επισκοπή Μιλέσεβο, προγραμματίζεται η επίσημη υποδοχή μπροστά στον Ιερό Ναό Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στο Γκούκα (Πλέβλιε) και στη συνέχεια θα τελεστεί ο αγιασμός της Εκκλησιαστικό-λαϊκής εστίας.

Γύρω στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αναμένεται η άφιξη του Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφυρίου στην Επισκοπή Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης, οπού προγραμματίζεται η επίσημη υποδοχή και θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στο Τρέμπινιε, όπου ο Πατριάρχης θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας την επόμενη ημέρα, 11 Μαΐου στις 9 το πρωί.

Προκειμένου να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 350 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ (1671-2021), ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας θα παραστεί, την Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας στην Ιερά Μονή του Όστρογκ και στη συνέχεια θα απευθύνει λόγο προς το ποίμνιό του. Την επομένη, 12 Μαΐου 2022, την ημέρα που εορτάζεται η μνήμη του Θαυματουργού του Όστρογκ, ο Πατριάρχης θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Όστρογκ από τις 8 το πρωί και την ίδια ημέρα στις 6 το απόγευμα, ο Σέρβος Πατριάρχης θα προστεί της Λιτανείας, επί τη εορτή του Αγίου Βασιλείου στο Νίκσιτς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.