«Ο Πατριάρχης Σερβίας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, έχει διασωληνωθεί και οι γιατροί παλεύουν» δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι μίλησε με τον θεράποντα ιατρό του Πατριάρχη μετά τη διασωλήνωση και τόνισε ότι οι γιατροί παλεύουν να αναστρέψουν την κατάσταση.

«Είναι δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, πρέπει να προσευχηθούμε για την υγεία του, είναι μια σπουδαία μορφή για τον Σερβικό λαό» δήλωσε ο κ. Βούτσιτς σε εκδήλωση της αστυνομίας στο Βελιγράδι.

Το Πατριαρχείο διέψευσε την είδηση του θανάτου του Πατριάρχη Σερβίας

Από νωρίς το πρωί, σήμερα, (19/11/2020) διάφορα Σερβικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος εκοιμήθη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος Πατριάρχης νοσηλεύεται λόγω κορωνοϊού στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου και το τελευταίο ανακοινωθέν των θεραπόντων ιατρών του αναφέρει πως η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί. Ωστόσο, η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Σερβίας διέψευσε προ ολίγων λεπτών την είδηση του θανάτου του, κάνοντας λόγο για ηθελημένη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η ανακοίνωση της ιστοσελίδας του Πατριαρχείου Σερβίας είχε ως εξής:

«Με αφορμή τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την εικαζόμενη ανάπαυση της Αυτού Μακαριώτητος, του Σέρβου Πατριάρχη κ.κ Ειρηναίου, ενημερώνουμε το κοινό ότι, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του συμβουλίου των ιατρών, που φροντίζουν την υγεία του Αρχηγού της Εκκλησίας μας, η κατάστασή του είναι αμετάβλητη σε σχέση με την έκθεση που δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί.

Θεωρούμε ότι αυτές οι ψευδείς αναφορές και η σκόπιμη εξαπάτηση και παρενόχληση του κοινού, ακόμη και από συγκεκριμένες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, καθώς και από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, που θα μπορούσε να εμπιστευθεί ο λαός σε κάποιο βαθμό, είναι εξαιρετικά ανεύθυνες και ανήθικες.

Καλούμε όλους να προσευχηθούν για την υγεία του Πατριάρχη μας και να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του από τις επίσημες ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ιατρών καθώς και από τον επίσημο ιστότοπο της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.