Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ξεκίνησαν οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί στην τότε Γιουγκοσλαβία με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο να μεταβαίνει στο Κράλιεβο προκειμένου να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων.

Σύμφωνα με το Radio “Slovo ljubve” ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία των Σέρβων Πολεμιστών, με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ, ενώ προηγουμένως ο Πατριάρχης Πορφυρίου θα αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα. Μεταξύ αυτών και 89 παιδιά με 25 ανθρώπους να παραμένουν μέχρι και σήμερα αγνοούμενοι.

89 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, 2.700 τραυματίστηκαν
Πριν από 23 χρόνια, το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικούς στόχους στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας ενώ τις επόμενες ημέρες οι αεροπορικές επιδρομές εξαπλώθηκαν σε οικονομικές και πολιτικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας, 2.500 πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων 89 παιδιά και 1.031 μέλη του Στρατού και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περίπου 6.000 πολίτες τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 2.700 παιδιά, καθώς και 5.173 στρατιώτες και αστυνομικοί, ενώ 25 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πόλη στη Σερβία που να μην βρέθηκε στο επίκεντρο των στόχων κατά τη διάρκεια των 11 εβδομάδων που διήρκησαν οι επιθέσεις. “Το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε 2.300 χτυπήματα και έριξε 22.000 τόνους πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων 37.000 απαγορευμένων βομβών διασποράς και εκείνων που ήταν φορτωμένοι με εμπλουτισμένο ουράνιο”, αναφέρει το Radio “Slovo ljubve”.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.