Στο πλαίσιο της εκστρατείας το “Τραπέζι της Χαράς”, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ έκανε μια σημαντική δωρεά που περιελάμβανε την προσφορά τριών τόνων εμφιαλωμένου νερού στην ενορία Ονέστι.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Από Δευτέρα έως Σάββατο, εκατοντάδες άνθρωποι προσέρχονται στα κεντρικά γραφεία της ενορίας Ονέστι για να λαμβάνουν δωρεάν μεσημεριανό γεύμα, ένα μπουκάλι νερό και, μερικές φορές, φάρμακα. Στην τρέχουσα περίοδο, σε αυτά προστέθηκαν τα προσευχητάρια που πρόσφερε ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ.

Η δωρεά του εμφιαλωμένου νερού έγινε με την υποστήριξη της Ενορίας Afumați II της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου. Ο π. Florin Ionică της ενορίας δήλωσε ότι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και οι εθελοντές της εκστρατείας «Τραπέζι της Χαράς» εκπληρώνουν την εντολή του Σωτήρα Ιησού Χριστού, ο οποίος είπε στους μαθητές να δώσουν φαγητό σε αυτούς που δεν έχουν.

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο Ρουμανίας έχει κάνει έκκληση για προσευχή για να τερματιστεί η ξηρασία στη χώρα. Αυτήν την περίοδο η γεωργία, ο τουρισμός αλλά και άλλοι τομείς πλήττονται από την έλλειψη βροχοπτώσεων. Μέχρι και η στάθμη του ποταμού Δούναβη έχει μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Πρόκειται για την χειρότερη ξηρασία τα τελευταία 30 χρόνια.

OPE.GR

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.