ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Τον αγωνιστή ιερέα και καθηγητή π. Γεώργιο Ντάγκουλιν, ο οποίος φυλακίστηκε και βασανίστηκε κατά τη διάρκεια του κουμμουνιστικού καθεστώς στη χώρα, αποχαιρέτησε με μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.
Το μήνυμα του Μακαριωτάτου διαβάστηκε χθες κατά την εξόδιο ακολουθία του π. Γεωργίου η οποία τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Κοιμητηρίου της Μονής Cernica, στην περιφέρεια Ilfov. Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας χαρακτήρισε τον μακαριστό ιερέα ως «σοφό παιδαγωγό και ομολογητή του Χριστού κατά το κομμουνιστικό καθεστώς», τονίζοντας ότι κατά τη μακρόχρονη παρουσία του στις σχολικές και πανεπιστημιακές αίθουσες μόρφωσε γενιές ανθρώπων στη Ρουμανία.

“Υπήρξε ομολογητής του Χριστού και υπερασπιστής της ορθής πίστεως, φυλακισμένος σε δέκα φυλακές επί κομμουνιστικού καθεστώτος. Η ζωή του χαρακτηρίζεται από ακούραστη εργασία στην υπηρεσία της Εκκλησίας, την οποία μαρτυρούν οι μαθητές του. Ξεχώριζε για τη λειτουργική και διδακτική του δράση, αποτελώντας υπόδειγμα θυσιαστικής ενασχόλησης για όλους όσους υπήρξαν μαθητές, πνευματικά τέκνα ή συνάδελφοί του”, υπογράμμισε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.