ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Τον παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός» στη νοτιοανατολική Ρουμανία επισκέφθηκε και καθαγίασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι για πολλούς που έγιναν άγιοι, «η παιδική και η πρώιμη παιδική εκπαίδευση ήταν πολύ σημαντική».
Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στην εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, καθαγίασε το Κέντρο Ημέρα του Παιδιού του Αγίου Στυλιανού στο Ουρλάτσι το οποίο εγκαινιάστηκε αρχικά από τον Μακαριώτατο το 2013, και ευλογήθηκε ξανά στις 26 Δεκεμβρίου αφού επεκτάθηκε και εκσυγχρονίστηκε.

Το κέντρο προσφέρει υπηρεσίες μετά το σχολείο, φροντιστηριακή και συμβουλευτική υποστήριξη για 35 παιδιά που προέρχονται από οικονομικά ασθενείς οικογένειες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές του σχολείου λαμβάνουν ζεστό φαγητό, σχολικά είδη, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το κέντρο πραγματοποιεί επίσης εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως τουρνουά σκακιού και μαθήματα τέχνης.

«Η Σύναξη της Θεοτόκου είναι ημέρα ευλογίας για όλους όσους φροντίζουν παιδιά, όπως η Μητέρα του Θεού φρόντιζε το μωρό Ιησού», είπε ο Μακαριώτατος μετά τον αγιασμό.

Και τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας σημείωσε ότι για πολλούς που έγιναν άγιοι, «η παιδική και η πρώιμη παιδική εκπαίδευση ήταν πολύ σημαντική».

«Επομένως, θεωρούμε ότι η μεγαλύτερη μορφή αγάπης είναι η ταπεινή αγάπη που δεν περιμένει ανταμοιβή», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε επίσης μια εικόνα της Μητέρας του Θεού ως ένδειξη εκτίμησης για το έργο του κέντρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.