ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Στην έννοια της αυταπάρνησης εστίασε το κήρυγμά του για την Κυριακή μετά της Ύψωση του Τιμίου Σταυρού ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.
Μιλώντας από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια δυσνόητη λέξη σε πολλούς, ωστόσο αυτή αποτελεί την αρχή της ένωσής μας με τον Χριστό. “Είναι μια λέξη η οποία δύσκολα μπορεί να κατανοηθεί στην εποχής μας στην οποία κυριαρχεί ο εγωισμός και η ατομικότητα”, είπε.

“Μια πιο προσεκτική ματιά στα λόγια του Σωτήρα μας βοηθά να καταλάβουμε ότι η αυταπάρνηση δεν είναι αυταπάρνηση, αλλά μεταμόρφωση της παθιασμένης, εγωιστικής ή ναρκισσιστικής αυτοαγάπης σε ταπεινή και δοτική ή ελεήμονα αγάπη”, εξήγησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

“Πρόκειται για μια μεταστροφή, η οποία δεν αρνείται τον εαυτό μας, αλλά επαναπροσδιορίζει το κέντρο έχοντας ως επίκεντρο την αγάπη του Χριστού η οποία οδηγεί στην αγάπη του συνανθρώπου. Τότε ο άνθρωπος γίνεται αληθινά ελεύθερος, βγαίνει από τον τάφο του δικού του ναρκισσισμού ή εγωκεντρισμού”, πρόσθεσε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης τόνισε ότι “κανείς δεν μπορεί να σηκώσει τον σταυρό της ζωής, στο δρόμο της σωτηρίας, χωρίς τη βοήθεια του Χριστού”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.