Στην Ιερά Μονή Νέας Γκρατσάνιτσας που βρίσκεται λίγο έξω από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής μετέβη το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος ο οποίος από τις 24 Ιανουαρίου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ ως Πατριάρχης των Σέρβων προεξήρχε του συλλείτουργου που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής. Συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Σικάγου (Ρωσική Εκκλσία) κ. Πέτρος και οι Πανιερώτατοι Επίσκοποι Νέας Γκρατσάνιτσας και Κεντροδυτικής Αμερικής κ. Λογγίνος, Καναδά κ. Μητροφάνης, Δαλματίας κ. Νικόδημος, Μπουένος Άιρες κ. Κύριλλος και ο Επίτροπος πρώην Σλαβονίας κ. Σάββας.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος πλήθος Σέρβων που κατοικούν στην περιοχή με τον Πατριάρχη να τους προτρέπει να παραμένουν εδραίοι στην πίστη των πατέρων τους και τις παραδόσεις.

Το μοναστήρι της Νέας Γκρατσάνιτσας είναι αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο και είναι χτισμένο στα πρότυπα της ιστορικής μονής που φέρει το ίδιο όνομα και βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο. Όπως αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή του το Πατριαρχείο Σερβίας: “η υπέροχη εκκλησία, καθώς και ολόκληρο το μοναστηριακό συγκρότημα, είναι σύμβολο της δύναμης του ορθόδοξου σερβικού λαού που βρήκε καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.