Την στήριξή του προς μαθητές και φοιτητές στην Κροατία παρέχει και φέτος ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος παρέχοντας δεκαπέντε υποτροφίες μέσω της σερβικής επιχειρηματικής ένωσης Privrednik η οποία εδρεύει στο Ζάγκρεμπ.

«Ο Σέρβος Πατριάρχης Πορφύριος βοηθάει και φέτος τους υποτρόφους του Privrednik με την προσωπική του δωρεά. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, μέσω του ταμείου του Privrednik «Vladimir Matijević», ο Μακαριώτατος θα παράσχει υποτροφίες σε έως και 15 αριστούχους φοιτητές που προέρχονται από ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες ομάδες και από οικονομικά υπανάπτυκτες περιοχές της Κροατίας», ανακοίνωσε η διοίκηση του Privrednik.

Η παλαιότερη οργάνωση Σέρβων στην Κροατία, η Σερβική επιχειρηματική ένωση Privrednik, γιορτάζει φέτος την 125η επέτειο από την ίδρυσή της. Την περασμένη σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά, η οργάνωση απένειμε υποτροφίες σε συνολικά 100 ταλαντούχους μαθητές και φοιτητές, μεταξύ άλλων, και με την ολόψυχη βοήθεια του Πατριάρχη κ.κ. Πορφυρίου. Η ετήσια υποτροφία για έναν φοιτητή είναι 5.000 HRK (περίπου 670 ευρώ) και 10.000 HRK (περίπου 1.330 ευρώ) για έναν φοιτητή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.