Σας συγχαίρω θερμά όλους για τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και την Ημέρα της Ορθοδόξου Νεολαίας.

Τώρα δοξάζουμε τον Κύριο και Δημιουργό, ο οποίος μεταφέρθηκε από την Παναγία στον ναό της Ιερουσαλήμ για αφιέρωση στον Θεό.

Η ανάμνηση αυτού του γεγονότος είναι αναμφίβολα σημαντική για ολόκληρη την Εκκλησία. Είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τους νέους, καθώς, όταν ένα άτομο δεν έχει ακόμη αποκτήσει εμπειρία ζωής, είναι πιο ευαίσθητο στην εξωτερική επιρροή (όχι πάντα καλή και χρήσιμη) και μερικές φορές στερείται των ηθικών κατευθυντήριων γραμμών.

Σίγουρα όλοι θυμούνται μια σημαντική στιγμή στη ζωή τους, όταν ο Κύριος άγγιξε για πρώτη φορά την καρδιά τους. Η χαρά που μας προσφέρει αγάπη Του για μας, καθοδηγεί όλες μας τις πράξεις, τότε είναι που θέλουμε να πηγαίνουμε πιο συχνά στην εκκλησία και να συμμετέχουμε στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Η επιθυμία της διαρκούς επικοινωνίας με τον Θεό μας ωθεί στην προσευχή και στην ανάγνωση των Αγίων Γραφών.

Μια αγνή ευσεβής ζωή απαιτεί ψυχικές και σωματικές προσπάθειες: Σήμερα στην Εκκλησία μας υπάρχουν πολλοί σύλλογοι νέων όπου νέοι και νέες προσεύχονται μαζί στις θείες λειτουργίες και μετέχουν στα Μυστήρια, συμμετέχουν σε ενδιαφέροντα έργα, σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και κοινωνικές υπηρεσίες, επικοινωνούν και βοηθούν ο ένας τον άλλον.

Εύχομαι σε όλους καλή υγεία και πνευματικό σθένος, ειρήνη και χαρά εν Κυρίω, σας επικαλούμαι την ευλογία Του”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.