Με δέηση για ειρήνη στην Ουκρανία και κάλεσμα προς τους πιστούς να προσευχηθούν για όσους δοκιμάζονται από τον πόλεμο τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χθες στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ομιλία του Αγίου Τύχωνα, Πατριάρχη Ρωσίας, προς τον κλήρο και τους πιστούς σχετικά με την κατάσχεση εκκλησιαστικών τιμαλφών με την Εκκλησία της Ρωσίας αυτές τις μέρες να τις αφιερώνει σε προσευχές στους Νεομάρτυρες και Ομολογητές της Ρωσικής Εκκλησίας.

Μετά τις ειδικές ευχές που ανέγνωσε για την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την έναρξη των διωγμών εναντίον της Εκκλησίας ο Πατριάρχης Μόσχας ανέγνωσε ειδική ευχή και για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο του Πατριάρχη Τύχωνα κατά την περίοδο των διωγμών αλλά και στη σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία.

“Είθε ο Κύριος να κρατήσει την Εκκλησία μας ενωμένη. Είθε ο Κύριος να προστατεύει τους λαούς που αποτελούν μέρος του ενιαίου χώρου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από πολέμους. Δεν πρέπει να αφήσουμε σκοτεινές και εχθρικές εξωτερικές δυνάμεις να μας γελάσουν, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ειρήνη μεταξύ των λαών μας και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε την κοινή ιστορική μας Πατρίδα από κάθε εξωτερική ενέργεια που μπορεί να καταστρέψει αυτή την ενότητα”, σημείωσε και κατέληξε λέγοντας “Σας παρακαλώ όλους, τόσο στην εκκλησία όσο και στις προσευχές στο σπίτι, να μνημονεύσετε τον Μακαριώτατο Ονούφριο, να μνημονεύσετε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Ουκρανία και να προσευχηθείτε για ειρήνη”.

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.