ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Οι εικόνες που είδαμε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να λειτουργεί ενώπιον της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Πορταϊτισσας όπως θα λειτουργούσε ένας απλός Ιερέας καθώς και η εικόνα που αντικρύσαμε κατά τη διάρκεια της Θείας Κοινωνίας όπου οι Αρχιερείς προσήλθαν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων ως απλοί πιστοί, όχι μόνο μας δίδαξαν αλλά κυριολεκτικά μας καθήλωσαν και μας έκαναν να καταλάβουμε τι χρειάζεται η εποχή μας.

Μία σημαντική λεπτομέρεια κάνει την μεγάλη διαφορά!

Όπως επίσης, το ίδιο διδακτική υπήρξε και η στάση του Πατριάρχη κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος στην Τράπεζα της Ι. Μονής Καρακάλλου, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, Αρχιερέων, δημοσιογράφων και αστυνομικών.

Εκεί, ο Πατριάρχης αφού ολοκλήρωσε το γεύμα του, με αρχοντική και μοναχική προσοχή παρακολουθούσε την Ανάγνωση ως προσευχόμενος. Σε αντίθεση με κάποιους που φαινόταν να αγνοούν τον χώρο που βρίσκονταν.

Αυτό κατέδειξε περίτρανα τις πνευματικές καταβολές του Πατριάρχη τόσο από την ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου εκεί οι μαθητές συνέτρωγαν ακούγοντας την Ανάγνωση, όσο και από την βαθιά γνώση του μοναστηριακού Τυπικού.

Ευχόμαστε ο Παναγιώτατος να συνεχίσει να μας διδάσκει το χριστιανικό ήθος και την Ιεροπρέπεια.

Επίσης, διδαχτήκαμε πολλά από την διάκριση των Αγιορειτών Πατέρων που μπορεί να διαφοροποιούνται με κάποιες επιλογές της Μητέρας Εκκλησίας αλλά ξέρουν να τιμούν τους θεσμούς και κυρίως το Ιερόν πρόσωπο του Επισκόπου και πνευματικού πατέρα τους.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.