Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος δέχτηκε τον π. Μάρκον του Ιδρύματος Austrian Hospice με εθελοντές από την Αυστρία.

Στην ομάδα αύτη ο Πατριάρχης ανέλυσε την ποιμαντική και πολιτιστική δραστηριότητα του Πατριαρχείου απ’ αρχής της πρώτης Εκκλησίας έως και του έτους 638 μ.Χ. επί Πατριάρχη Ιεροσολύμων Σωφρονίου ως και σήμερα στο πλαίσιο των κρατών Ισραήλ, Ιορδανίας, Παλαιστινιακής Αυτονομίας και Κατάρ υπό τον εκάστοτε Πατριάρχη Ιεροσολύμων με αναγνωρισμένη την εκκλησιαστική δικαιοδοσία του και αναγνωρισμένα όλα τα προνόμια του Πατριαρχείου απ’ αιώνων.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης δέχτηκε τον κ. George Noll, Γενικό Διπλωματικό Αντιπρόσωπο της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Ισραήλ επί των Παλαιστινιακών Υποθέσεων μαζί με τη συνεργάτιδά του.

Ο Πατριάρχης μίλησε για το έργο του Πατριαρχείου στις κοινότητες του στην Παλαιστινιακή Αυτονομία και στη Γάζα και για την αδιάσπαστη σχέση Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης συνάντησε τον κ. Όντε Καουάς, υπεύθυνο των Αραβοφώνων Σχολείων του Πατριαρχείου με τον οποίο συζήτησε για ζητήματα που σχετίζονται με τα σχολεία.

Ο Πατριάρχης συνάντησε τη δασκάλα κ. Παναγιώτα Καφετζή, η οποία ζήτησε κατευθύνσεις για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Αραβόφωνη Κοινότητα του Πατριαρχείου και στην Πατριαρχική Σχολή του Αγίου Δημητρίου.

Εν συνεχεία, δέχτηκε τον κ. Ντίμπ Γιούσεφ μετά της συζύγου του, ο οποίος μετέφρασε στα αραβικά το έργο του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους καθηγητή π. Γεωργίου Καψάνη.

Ο Πατριάρχης συνάντησε τον Προϊστάμενο της Κοινότητας Ιόππης π. Κωνστάντη.

Επίσης, συναντήθηκε με τον Ηγούμενο της Μονής Αγίου Ελισσαίου Ιεριχούς Αρχιμανδρίτη π. Παρθένιο, για να τον καλέσει στην πανήγυρη της Μονής στις 14 Ιουνίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πατριάρχης ευλόγησε τη συνάθροιση των Ορθοδόξων Προσκόπων στην αίθουσα τελετών του ξενοδοχείου Notre Dame παρουσία δε και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Δημητρίου Αγγελοσοπούλου, του Πρέσβη της Κύπρου στην Παλαιστινιακή Αυτονομία κ. Άσσου και του πρώην Διευθυντή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Παλαιστινιακής Αυτονομίας κ. Χάνα Αμήρε.

Η συνάθροιση αυτή χαρακτηρίστηκε ως «Leaders Inauguration Ceremony», δηλαδή ως τελετή εγκαταστάσεως οδηγών. Ο Πατριάρχης ανακοίνωσε την ίδρυση του Τοπικού Συμβουλίου Ιεροσολύμων και επαίνεσε τη δραστηριότητα των Προσκόπων, οι οποίοι ενισχύουν την χριστιανική παρουσία στην Αγία Γη με τη συμμετοχή τους στις τελετές της Εκκλησίας, εξαιρέτως κατά το Μέγα Σάββατο.

Στη συνάντηση αυτή απενεμήθησαν βραβεία αριστείας στους διακριθέντες Προσκόπους για τη συμμετοχή τους σε διάφορες ανθρωπιστικές δραστηριότητες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.