Συνάντηση στο μοναστήρι της Αδελφότητας των Φραγκισκανών-Κουστωδίας της Αγίας Γης, είχαν εκπρόσωποι των τριών Μειζόνων Κοινοτήτων, Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Φραγκισκανών και Αρμενίων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση επί των συνεχιζόμενων έργων συντήρησης στον χώρο της Ροτόντας και του Επτακαμάρου του Ναού της Αναστάσεως.

Από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων παρέστησαν ο Μακαριώταρτος κ.κ. Θεόφιλος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος ο Γέρων Σκευοφύλαξ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, ο Γέρων Δραγουμάνος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος και ο Γραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Ιεροδιάκονος π. Συμεών.

Κατά την συνάντηση έγινε ενημέρωση επί της οθόνης υπό των επιτελεσάντων τις εργασίες ειδημόνων του Πανεπιστημίου Sapientia της Ρώμης. Η ενημέρωση επικεντρώθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας, στα κάτωθι σημεία:

“Εις καταστάσεις διαπιστωθείσας κάτωθι του ανασκαφέντος εδάφους ως εις τας διαρροάς ύδατος εκ του αποχετευτικού συστήματος, εις ευρεθείσας στέρνας, βλάβας του ηλεκτρικού συστήματος και εις τους τρόπους επιδιορθώσεως των βλαβών τούτων διά της εμβολής νέων συγχρόνων υλικών εξαρτημάτων. Η επιστημονική τεχνική επιμέλεια του έργου επεκεντρώθη εις τους κοινούς και εις τους εξιδιασμένους χώρους, εις τους χώρους λατρείας και εις τας κατοικίας εντός του Ναού. Το αποχετευτικόν και το ηλεκτρικόν σύστημα επεδιωρθώθησαν πλήρως. Αι χαρασσόμεναι προοπτικαί διά το μέλλον είναι ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτρικού συστήματος ασφαλείας, η εγκατάστασις WIFI και συγχρόνου πυροσβεστικού συστήματος ασφαλείας, ακριβεστέρου προσδιορισμού των εισερχομένων ατόμων εις τον Ναόν διά την ασφάλειαν αυτών, ακριβεστέρα ενημέρωσις των προσκυνητών διά τας ξεναγήσεις και τους χρόνους λατρείας”.

Οι τεχνικοί υποστήριξαν ότι όλες αι εργασίες επιτελούνται με σεβασμό προς την ιερότητα του Ναού και το Προσκυνηματικό Καθεστώς, πράγμα διά το οποίο και ευχαρίστησαν οι ενημερωθέντες εκπρόσωποι των Κοινοτήτων και ζήτησαν την εκ νέου επί τόπου θεώρηση στους πέριξ της Ροτόντας χώρους και στους χώρους έξω του Ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.