Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού κ. Francesco Roca, την Πρόεδρο του Γεωργιανού Ερυθρού Σταυρού κ. Natia Loladze μαζί με τη συνοδεία τους.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο και στην Ουκρανία, καθώς και στον ρόλο του Ερυθρού Σταυρού στον κόσμο και στη Γεωργία.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η γεωργιανή πλευρά δεν επιτρέπεται να εισέλθει στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη εδώ και δεκαετίες και ότι ο Ερυθρός Σταυρός μπορεί να κάνει πολλές καλές πράξεις εκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Francesco Roca, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τον πληθυσμό στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες.

Να σημειωθεί ότι φέτος πραγματοποιήθηκε στη Γεωργία η 11η Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Ερυθρού Σταυρού. Τα θέματα του συνεδρίου ήταν: Covid-19, μετανάστευση, κλιματική αλλαγή, ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία και σχέδια δράσης.

OPE

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.