«Ένας ευγενικός, ταπεινός, πιστός, εργατικός αρχιερέας, που ήταν πάντα ανάμεσα στους πιστούς υπερασπιστές της πατρίδας μας κατά τον κοσμικό και θρησκευτικό του βίο, έφυγε από κοντά μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Σαμτάβι και Κάσπι κυρού Δαμιανού, ο οποίος εκοιμήθη σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 62 ετών το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022.

Αναλυτικά, το συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας αναφέρει τα εξής:
«Αποχαιρετάμε τον τέταρτο αρχιερέα τα τελευταία δύο χρόνια, αυτή τη φορά τον μακαριστό Επίσκοπο κυρό Διαμανό (Χουπενία). Δεν του έλειπε η φροντίδα για το ποίμνιο, παρά το γεγονός ότι έπασχε από βαριά δυσεντερία. Το θέλημα του Θεού ήταν να φύγει νωρίτερα από αυτόν τον κόσμο. Ένας ευγενικός, ταπεινός, πιστός, εργατικός αρχιερέας, που ήταν πάντα ένας εκ των πιστών υπερασπιστών της πατρίδας μας κατά τον κοσμικό και θρησκευτικό του βίο, έφυγε από κοντά μας. Θα προσευχηθούμε υπέρ αναπαύσεως της αθάνατης ψυχής του Θεοφιλεστάτου κυρού Δαμιανού στην αγκαλιά του Θεού και υπέρ ευλογίας για παρηγοριά και δύναμη προσευχής για τους αδελφούς, τους συγγενείς και την Ιερά Επισκοπή Σαμτάβι και Κάσπι.»

Υπενθυμίζεται ότι η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου κυρού Δαμιανού θα ψαλεί αύριο, Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, και θα ακολουθήσει η ταφή στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Σαμτάβι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.