Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ πρόσφερε σε μία ενορία στο Μπακάου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ρώμαν και Μπακάου το ένδυμα που κάλυπτε τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Νέου στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ελπίδα ότι το κειμήλιο θα ενισχύσει τη δύναμη της προσευχής των ενοριτών.

Ο προστάτης της ενορίας, ο Άγιος Συμεών ο Νέος θεολόγος, όπως και ο Άγιος Δημήτριος ο Νέος είναι άγιοι που έχουν τη δύναμη της προσευχής. «Είναι ερημίτες που έχουν εσωτερικεύσει το έργο του Αγίου Πνεύματος στη ζωή τους, μέσω του βίου τους, της σοφίας τους έχουν γίνει μάρτυρες του έργου της Θείας Χάριτος του Αγίου Πνεύματος στη ζωή των Χριστιανών» ανέφερε ο Προκαθήμενος του Ρουμανικού Πατριαρχείου.

Η αποστολή της Ενορίας στο Πατριαρχείο εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Πατριάρχη Ρουμανίας και ο Αρχιμανδρίτης π. Ποιμήν Κωστέα τόνισε «είναι ένα πολύτιμο δώρο για την ανακούφιση των πιστών. Γνωρίζουμε ότι πολλοί πιστοί έχουν φιλήσει αυτό το ένδυμα και έχουν εναποθέσει τα δάκρυά τους, τη χαρά και την ελπίδα τους. Το μεταφέρουμε στην ενορία μας για να ενισχύσουμε την πίστη μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.