Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι με αφορμή την Εθνική Ημέρα της Ρουμανίας συμμετείχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων στη Ρουμανία, αξιωματούχοι του ρουμανικού κράτους, διανοούμενοι και διπλωμάτες. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Ιωάννης, τόνισε ιδιαίτερα τις αξίες που πηγάζουν σήμερα από τις θυσίες των Ρουμάνων για την ελευθερία.

«Οι αξίες και τα ιδανικά στα οποία πίστεψαν και θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι τα θεμέλια της ισχυρής Ρουμανίας. Αυτές οι αξίες και τα ιδανικά μας έδιναν πάντα τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές», είπε με την ευκαιρία αυτή ο Πρόεδρος της Ρουμανίας.

«Οι δυσκολίες μάς ενισχύουν και δίνουν νόημα στο μήνυμα της Εθνικής μας Εορτής από γενιά σε γενιά, δηλαδή ότι, σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας, εμείς οι Ρουμάνοι, στεκόμαστε αλληλέγγυοι, εκτιμούμε ό,τι μας ενώνει και γινόμαστε, μαζί, ισχυρότεροι και σεβαστοί».

“Η σημερινή Ρουμανία είναι ένας πυλώνας ασφάλειας σε έναν γεωπολιτικό χώρο που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και μια σταθερή χώρα, η οποία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Κλάους Ιωάννης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.