ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του για την νέα σχολική χρονιά τονίζει ότι «σε μια τεχνολογικά προηγμένη και εκκοσμικευμένη κοινωνία, όπου οι πνευματικές αξίες παραμελούνται και συχνά προωθούνται εφήμερα πρότυπα, είναι απαραίτητο στην εκπαίδευση να εισχωρήσει η διδασκαλία που πηγάζει από το Ευαγγέλιο όπου προάγεται η ταπεινή και ελεήμονα αγάπη του Χριστού».
«Στην οικογένεια, στην Εκκλησία και στο σχολείο, είναι σημαντικό να αξιοποιείται η θρησκευτική εκπαίδευση, που συμβάλλει στην προώθηση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, καθώς και στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της σύγχρονης κρίσης ταυτότητας και προσανατολισμού. Μεταδίδοντας με σοφία, υπομονή και αγάπη τις διαχρονικές αξίες της χριστιανικής πίστης, γίνεται αντιληπτό το βαθύ πνευματικό νόημα της ζωής, καλλιεργείται η αγάπη για τους ανθρώπους και για ολόκληρη τη δημιουργία του Θεού, προάγεται η κατανόηση και η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών», αναφέρει ο Μακαριώτατος.

«Στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2023-2024, συγχαίρουμε και ευλογούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους δασκάλους και τους καθηγητές, προτρέποντάς τους, με γονική αγάπη, να καλλιεργήσουν τη χριστιανική διδασκαλία στη ζωή τους», υπογραμμίζει.

«Προσευχόμαστε στην Υπεραγία Τριάδα, την Πηγή της ζωής και της αιώνιας αγάπης, να φωτίζει και να γεμίζει με ειρήνη και χαρά τις ψυχές μαθητών, γονέων, παππούδων, δασκάλων και καθηγητών, να είναι ευλογία για την Εκκλησία και τον ρουμανικό λαό»,καταλήγει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.