Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ υποδέχθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στη Θεολογική Σχολή «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» του Μπαλαμάντ στο Λίβανο, εξαμελή αντιπροσωπεία της χηρεύουσας Ιεράς Μητρόπολης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής (που υπάγεται στην εν Αντιόχεια Ορθόδοξη Εκκλησία) με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Προσωρινής Επιτροπής Εποπτείας της Μητρόπολης, Επίσκοπο Ουόρτσεστερ κ. Ιωάννη.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βόστρων κ. Σάββας, Βύβλου και Βοτρύων κ. Σιλουανός και Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιος, ο οποίος διορίστηκε Πατριαρχικός Επίτροπος της χηρεύουσας Ιεράς Μητρόπολης κατόπιν πρόσφατης απόφασης του Πατριάρχη Αντιοχείας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα τρέχοντα θέματα της Ιεράς Μητρόπολης μετά την πρόσφατη αποδοχή της παραίτησης του Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την εκτίμησή του προς όλους όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την ευημερία της Μητρόπολης. Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή των απαραίτητων εχέγγυων για την περαιτέρω ανάπτυξη της Μητρόπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που απασχόλησαν το Πατριαρχείο Αντιοχείας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ήταν οι εξελίξεις στην χηρέυουσα Ιερά Μητρόπολη μετά την αποδοχή της παραίτησης του Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιος ως Πατριαρχικός Επίτροπος θα έχει «την εποπτεία της διοίκησης της Μητρόπολης, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών προς πλήρωση της κενής θέσης».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.