Τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Sameh Shoykry επισκέφτηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’ σήμερα, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου.

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε καλή και φιλική ατμόσφαιρα, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε τον Εξοχ. Υπουργό για την εορτή του Ραμαζανιού.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για το σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και σε όλη την Αφρική, όπως επίσης και για το επικείμενο ταξίδι στην χώρα της Τανζανίας. Ιδιαιτέρως εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Πρέσβεις της Αιγύπτου που βρίσκονται παρόντες σε κάθε ιεραποστολικό ταξίδι.

Ο Μακαριώτατος παρακάλεσε τον Εξοχ. Υπουργό κ. Shoykryνα μεταφέρει την ευγνωμοσύνη του στον Εξοχ. Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντούλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι, τονίζοντας ότι πρέπει να συμβάλουμε όλοι δυναμικά στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών και πολιτισμών στον ειρηνικό χώρο της Μεσογείου.

Εν συνεχεία συζήτησαν για την κατοχύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων του Πατριαρχείου. Να σημειωθεί ότι, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο από την Βουλή για το οικογενειακό Δίκαιο των Χριστιανών.
Ακολούθως ο Υπουργός καλωσόρισε τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρο Β’, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο Μακαριωτάτου, ενώ πρόσθεσε ότι η στήριξη της Κυβερνήσεως στο έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας θα συνεχιστεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.