Επίσκεψη στη Μητρόπολη Πάφου πραγματοποίησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στην Πάφο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν από τον Μητροπολίτη Πάφου στους χώρους τής νέας Βιβλιοθήκης της Μητρόπολης όπου ο βιβλιοθηκονόμος ανέλυσε στον Μακαριώτατο το σκεπτικό οργάνωσης τής βιβλιοθήκης καθώς επίσης και τα ψηφιακά προγράμματα που χρησιμοποιούνται για την αρχειοθέτηση του αρχειακού υλικού.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τον Μητροπολίτη Πάφου, κατά την οποία αντήλλαξαν απόψεις για τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα. Ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του για την επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην αφρικανική ήπειρο, τις δυσκολίες των εκεί χριστιανών και τις δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της ιεραποστολής.

Η επίσκεψη τού Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Μητρόπολη Πάφου, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έλευσή του στην Κύπρο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών και άλλους επίσημους.

Πριν την αναχώρησή του από την Μητρόπολη Πάφου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσκύνησε τη εικόνα του αγίου Θεοδώρου τού Στρατηλάτου στον Καθεδρικό Ναό τής Πάφου, ενώ με την ευκαιρία τής παρουσίας του στη Μητρόπολη Πάφου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος εγκαινίασε τη νέα τραπεζαρία τής Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.