Την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, υποδέχθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής Δρ. Μισέλ Άμπς και την συνοδεία του.

Ο Μακαριώτατος και οι εκλεκτοί επισκέπτες του, είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν για την επερχόμενη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Αίγυπτο.

Επιπλέον, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα και την συνοδεία του, για τα τελευταία Ιεραποστολικά ταξίδια που πραγματοποίησε σε Ουγκάντα, Τανζανία και Νότιο Αφρική, αλλά και για το ανθρωπιστικό και θρησκευτικό έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλεξάνδρειας στα μήκη και τα πλάτη της Αφρικανικής Ηπείρου.

Αργότερα, ο Πατριάρχης υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Μεγάρου, τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Κύπρου Αντιστράτηγο κ. Κώστα Χρυσηλίου και την συνοδεία του, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου και του ιερού κλήρου της Πατριαρχικής αυλής.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Υπαρχηγό, εκφράζοντας την χαρά του για την συνάντηση αυτή.

Επιπλέον, τόνισε την ισχυρή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των χωρών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, μια συνεργασία που εγγυάται την ειρήνη, την δικαιοσύνη και την ασφάλεια στην θάλασσα της Μεσογείου.

Επίσης, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχήθηκε για άμεση λύση του Κυπριακού ζητήματος το οποίο ταλανίζει χρόνια τώρα ευλογημένη και αγιοτόκο νήσο της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο Υπαρχηγός, εξέφρασε την συγκίνησή του που βρίσκεται στην έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην καρδιά της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική Ήπειρο, ενώ τον ευχαρίστησε για την τιμή να υποδεχθεί τον ίδιο και την συνοδεία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.