Όπως μας ενημερώνει η Μητρόπολη Παροναξίας

Την Πέμπτη 4-1-2018 το μεσημέρι μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου, όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του 37χρονου Πολιτικού Μηχανικού Ιακώβου Γεωργίου Σέργη. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με καταφανή συγκίνηση μίλησε για τις αρετές και την πνευματικότητα του μεταστάντος νέου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας προς τιμήν των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδος μας, αποφοίτων των Λυκείων της νήσου Νάξου.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, ο Υποδιευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου κ. Ιωάννης Κόντες, η εκπρόσωπος Καθηγήτρια του Λυκείου Τραγαίας κ. Στυλιανή Βασιλάκη και ως εκπρόσωπος των επιτυχόντων ο πρωτοετής φοιτητής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Σταμάτιος Εμμανουήλ Βούλγαρης, που συγκέντρωσε και την υψηλότερη βαθμολογία.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Νάξιο Πρωταθλητή ποδηλασίας των Special Olympics Παναγιώτη Κουτάτζη, για τον οποίο προβλήθηκε μετά από σχετική ομιλία του π. Νεκταρίου Αλεξοπούλου ωραίο αφιερωματικό βίντεο. Ακολούθως έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος ο οποίος αφού συνεχάρη τους επιτυχόντες και επήνεσε τους γονείς και τους Καθηγητές τους αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, το ήθος και την αγωνιστικότητα του τιμωμένου νέου της νήσου μας, ο οποίος μέσα από πολλές δυσκολίες και μεγάλη προσπάθεια έφθασε στο υψηλότερο βάθρο των Eιδικών Ολυμπιακών Aγώνων των οποίων άναψε την φλόγα και κράτησε την δάδα τους ψηλά καθώς και την Ελληνική Σημαία.

Με δύναμη ψυχής ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των καλών και στοργικών γονέων του, ενισχυόμενος από την πίστη του στον Θεό και την αγάπη του στην Εκκλησία μας. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας του απένειμε τον “Χρυσούν Σταυρόν“ της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας συνοδευόμενο από την σχετική τιμητική περγαμηνή, ενώ συγχρόνως κάλεσε τους νέους να τον έχουν ως πρότυπο στην ζωή τους και να εμπνέονται από το παράδειγμά του.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα και αφού απενεμήθησαν οι τιμητικοί έπαινοι και τα δώρα στους επιτυχόντες, ακολούθησε ωραία δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

Ο Παροναξίας Καλλίνικος στο πλευρό νέων με ξεχωριστές ικανότητες Ο Παροναξίας Καλλίνικος στο πλευρό νέων με ξεχωριστές ικανότητες Ο Παροναξίας Καλλίνικος στο πλευρό νέων με ξεχωριστές ικανότητες Ο Παροναξίας Καλλίνικος στο πλευρό νέων με ξεχωριστές ικανότητες Ο Παροναξίας Καλλίνικος στο πλευρό νέων με ξεχωριστές ικανότητες Ο Παροναξίας Καλλίνικος στο πλευρό νέων με ξεχωριστές ικανότητες

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.