Πάπας Φραγκίσκος: Ο Αργεντινός Πάπας επιβεβαίωσε επίσης την επιθυμία του να επισκεφθεί τη Μόσχα και – «πριν ή μετά» – το Κίεβο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο σε μια διαθρησκευτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν τον Σεπτέμβριο.

Σε μια συνέντευξη στην ισπανόφωνη εταιρεία μέσων ενημέρωσης Univision, η οποία μεταδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Ιουλίου, ο ποντίφικας επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Θα συναντηθούμε στο Καζακστάν τον Σεπτέμβριο γιατί θα γίνει μια θρησκευτική συνάντηση», στην οποία υποσχέθηκαν να παραστούν τόσο ο Πάπας όσο και ο Πατριάρχης, είπε ο Φραγκίσκος.

Αν και το Βατικανό δεν ανακοίνωσε επίσημα την επίσκεψη του Πάπα στο Νουρ-Σουλτάν, οι αρχές του Καζακστάν δήλωσαν ότι ο ποντίφικας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Συνέδριο Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο Τοκάγιεφ. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Καζακστάν στις 14-15 Σεπτεμβρίου.

Παρά τις διαφορές στις εκτιμήσεις για ορισμένα γεγονότα, ο Πάπας, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, διατήρησε «καλές σχέσεις» με τον Πατριάρχη Μόσχας.

Ο Αργεντινός Πάπας επιβεβαίωσε επίσης την επιθυμία του να επισκεφθεί τη Μόσχα και – «πριν ή μετά» – το Κίεβο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.