Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει γενέθλια σήμερα Κυριακή (17.12.2023) και γίνεται 87 ετών, ωστόσο δεν θα τα γιορτάσει με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο, όπως διαρρέει το Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συμμετάσχει με μεγάλη ευχαρίστηση σε μια συνάντηση για καλό σκοπό, καθώς ο ποντίφικας θα συνομιλήσει με πάνω από 450 παιδιά και τις οικογένειές τους, στις οποίες η ειδική εθελοντική υπηρεσία του Βατικανού προσφέρει δωρεάν υγειονομική φροντίδα.

Όλα αυτά θα γίνουν στις 10 το πρωί (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδος) ενώ μετά θα παρακολουθήσει μαζί τους ένα σύντομο θέαμα με καλλιτέχνες του τσίρκου και θα δοκιμάσει γλυκά και τούρτα γενεθλίων.

Δύο ώρες αργότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος – όπως κάθε Κυριακή – θα ευλογήσει τους συγκεντρωμένους πιστούς στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και εκείνοι αναμένεται να του ευχηθούν με ενθουσιασμό «χρόνια πολλά».

Μεταξύ εκείνων που θα ευχηθούν στον πάπα Φραγκίσκο είναι ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας και χιλιάδες πολίτες απ’ όλον τον κόσμο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.