Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε χωριστά χθες στο Βατικανό συγγενείς Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα και Παλαιστινίων που έχουν την οικογένειά τους στη Γάζα, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο να υπάρξει “ένα βουνό από νεκρούς” σε αυτό τον πόλεμο.

“Να προσευχόμαστε για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους. Να προσευχόμαστε για να επιλυθούν οι διαφωνίες με τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση και όχι με ένα βουνό από νεκρούς από τη μια και από την άλλη πλευρά”, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα απευθύνοντας έκκληση για ειρήνη στον κόσμο και τη Μέση Ανατολή.

Το μήνυμα αυτό δημοσιεύτηκε αφότου ο ποντίφικας δέχθηκε το πρωί “αντιπροσωπεία Ισραηλινών που μέλη της οικογένειάς τους κρατούνται όμηροι στη Γάζα και αντιπροσωπεία Παλαιστινίων”, όπως εξήγησε στο τέλος της γενικής ακρόασης της Τετάρτης στην Αγία Έδρα.

Συμφωνία επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του Κατάρ για την απελευθέρωση 50 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστινίων φυλακισμένων και μια τετραήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

“Υποφέρουν πολύ, άκουσα πόσο υποφέρουν όλοι. Αυτό παράγουν οι πόλεμοι”, πρόσθεσε ο ποντίφικας.

“Αλλά εδώ, έχουμε ξεπεράσει τα όρια του πολέμου, αυτό δεν είναι πόλεμος, αυτό είναι τρομοκρατία”, πρόσθεσε ο πάπας, χωρίς να διευκρινίσει αν αναφερόταν στην αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που εξαπέλυσε το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα που διεξάγονται ως αντίποινα ή και στα δύο.

Ο Πάπας υπογράμμισε πρόσφατα ότι “κάθε άνθρωπος, είτε είναι χριστιανός, εβραίος, μουσουλμάνος, από οποιονδήποτε λαό και θρησκεία, κάθε άνθρωπος είναι ιερός, πολύτιμος στα μάτια του Θεού και έχει δικαίωμα να ζει ειρηνικά”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.