Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε χθες το απόγευμα (28ης Αυγούστου) στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Πολιούχου της πόλεως Αμαρύνθου επί τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου και ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, προεξάρχοντος του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου Πανοσ. Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με τη συμμετοχή των Πανοσ. Αρχιμ. Νικοδήμου Τσιμόγιαννη, Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβέριου και πολλών ακόμα ιερέων.

Ακολούθησε μικρά λιτανεία της ιεράς εικόνας υπό των ιερέων πέριξ του ιερού ναού και αρτοκλασία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ιωάννης, που αναφέρθηκε στην έννοια της ερήμου στη ζωή του Αγίου Ιωάννου και στην κατά Θεόν προκοπή όλων των πιστών.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο Βουλευτής Ευβοίας Αθανάσιος Ζεμπίλης, οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Σμπιλίρης, Μαρία Παπαγγελή, η ιατρός Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, η πρώην Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ, καθώς και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και παραθεριστές που τίμησαν την εορτή, ιστάμενοι εντός και εκτός του ιερού ναού.

Την εικόνα του Τιμίου Προδρόμου πλαισίωσαν μέλη του χορευτικού τμήματος του ιερού ναού.

Τους ύμνους απέδωσαν εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Ισίδωρος Χαλιούλιας και εξ αριστερού ο Πρωτοψάλης Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου κ Θωμάς Κραβαρίτης, με τη συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών στα αναλόγια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.