Τον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων του ομωνύμου δήμου τέλεσε απόψε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Στην είσοδο του ναού ο κ. Φιλόθεος έγινε δεκτός με θερμή από τους ιερείς του ναού αλλά και από τον κόσμο, τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις όσο ήταν δυνατό, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 .

Σ’ έναν ναό όπου υπήρχε παρουσία κόσμου στον επιτρεπτό μέχρι σήμερα αριθμό και ιερέων πριν την αρτοκλασία ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τις δυναμικές προσωπικότητες των Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας πως οι Άγιοι είναι αυτοί που μας δίνουν την δύναμη να προσπερνούμε τις δυσκολίες της ζωής.

«Οι Άγιοι Ανάργυροι βοήθησαν με την επιστήμη τους» υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών και πρόσθεσε «οι Άγιοι είναι αυτοί που αποτελούν την πηγή έμπνευσης των Χριστιανών»

Μια ιδιαιτερότητα είχε ο πανηγυρικός Εσπερινός, αφού ο Επίσκοπος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον π. Ιωάννη Πετρίδη από την ενορία του Αγίου Δημητρίου στα Μυκονιάτικα, μεταφέροντας και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού π. Νικόλαος Γιαννακίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών και ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να προστατεύουν τον πιστό λαό της ενορίας.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.