Το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 μ.μ., με τη ευκαιρία της εορτής της μνήμης του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, εψάλη στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό του Βουρνικά Λευκάδος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Χούσος και ο ευλαβέστατος διάκονος π. Σεραφείμ Περγάρης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη μαρτυρία του Αγίου Στεφάνου ως παράδειγμα προσωπικής μας μαρτυρίας στις προκλήσεις – προσκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσε ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Χαράλαμπος Καλός και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βουρνικά κ. Ιωάννης Προκόπης. Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο π. Δημήτριο και χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κατά σάρκα υιό του π. Δημητρίου, Παναγιώτη Χούσο, τονίζοντας μεταξύ άλλων το ήθος πατέρα και υιού και ευχαριστώντας παράλληλα τον εφημέριο για την αβραμιαία φιλοξενία. Ο π. Δημήτριος με τη σειρά του ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την διπλή τιμή καθώς και την παρουσία του στην Ιερά Πανήγυρη της ενορίας του Βουρνικά. Στη συνέχεια, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και υιικής αγάπης ο π. Δημήτριος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ένα επιγονάτιο με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, στο όνομα του οποίου είναι αφιερωμένη η Ιερά Μονή στην περιοχή ¨Ροδάκι¨Βουρνικά, η Ιερά Πανήγυρη της οποίας είναι και η δεύτερη κατά σειρά μεγαλύτερη της περιοχής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.