«Το ζήτημα δεν είναι αν θα πληρωνόμαστε αλλά αν θα μπορέσουμε με πολιτικό και κοινωνικό αγώνα να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας».

Την πρόθεσή του να συμμετέχει στις εκλογές με «μειονοτικό» κόμμα αποκάλυψε στον ΑΝΤΙ1 ο παλαιοχριστιανός Μανώλης εξαργυρώνοντας την δημοσιότητα που πήρε το τελευταίο διάστημα.

«Γίνεται συζήτηση για να κάνουμε ένα κόμμα μειονοτικό, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογίτες και παλαιοχριστιανοί» είπε αρχικά ο Μανώλης.

Στο ερώτημα, δε, αν θα είναι πρόεδρος ή γραμματέας απάντησε «δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι πρόεδρος από το βουνό, εγώ το βουνό μου δεν το εγκαταλείπω».

Περιγράφοντας το πλαίσιο του σκεπτικού του για την ίδρυση κόμματος πρόσθεσε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε αν μπορούμε να υπαχθούμε στο πατριαρχείο της Μόσχας. Στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν δεχθεί διωγμούς και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προστατευθούμε από αυτό».

Δεν γίνεται να μην επιτρέπεται στην Ελλάδα να ασκούμε την πίστη μας όπως θέλουμε, πρόσθεσε ο παλαιοχριστιανός.

Ερωτηθείς, τέλος, τι θα κάνει με τα χρήματα σε περίπτωση που το υπό ίδρυση κόμμα καταλήξει στη Βουλή, ο Μανώλης είπε ότι «ο Χριστός όταν ήρθε στον δρόμο έπιασε τα πάντα, ένα πράγμα δεν έπιασε: το χρήμα. Γι’ αυτό είχε τον Ιούδα. Το ζήτημα δεν είναι αν θα πληρωνόμαστε αλλά αν θα μπορέσουμε με πολιτικό και κοινωνικό αγώνα να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.