Θερμή υποδοχή επεφύλαξε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Ιέβχεν Μικιτένκο, με αφορμή την τιμητική εκδήλωση για έναν ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Ουκρανό Αντρέι Μπροκόφσκι, που αναπαύεται στο Ελληνικό Νεκροταφείο της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.

Μάλιστα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος απέστειλε τις πατριαρχικές ευχές του στον Ουκρανό Πρόεδρο, απευθυνόμενος στον Πρέσβη της χώρας στην Αίγυπτο, λίγο πριν ευλογήσει τον τάφο του Ουκρανού πολεμιστή, υπό το άκουσμα των εθνικών ύμνων της Αιγύπτου και της Ουκρανίας, ενώπιον του μνημείου που δημιούργησε και του τάφου που παραχώρησε στο ουκρανικό κράτος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, υπογράφοντας μάλιστα και το επίσημο παραχωρητήριο στο αρχονταρίκι του ελληνορθόδοξου μοναστηριού.

Παράλληλα, παρουσία και πάλι του Ουκρανού Πρέσβη και της συνοδείας του, ο Πατριάρχης Θεόδωρος εγκαινίασε τη νέα Πινακοθήκη του αείμνηστου Βασίλειου Βασιλείου, που υπήρξε σημαντικός αγιογράφος και ο οποίος φιλοτέχνησε πολλά από τα έργα που κοσμούν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, και ο οποίος μάλιστα έζησε και αυτός στα μέσα του 20ού αιώνα.

Μάλιστα, σε κλίμα συγκίνησης, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έψαλλε τον ελληνικό εθνικό ύμνο, κόβοντας την κορδέλα των εγκαινίων της αίθουσας από κοινού με τον Πρέσβη και τον εκπρόσωπο των Αραβοφώνων ελληνορθοδόξων κ. Σάλεμ Κασίς.

Τέλος, να σημειωθεί η όλη ακολουθία που προηγήθηκε και την οποία ετέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Δαμασκηνός Αλαζράι, παρουσία του Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου π. Νικοδήμου Τότκα και του Πατριαρχικού Επιτροπεύοντος π. Στεφάνου Σουλιμιώτη, τελέστηκε μέσα στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του ελληνικού νεκροταφείου του παλαιού Καΐρου, κατά την ημέρα μάλιστα της Αποδόσεως της εορτής της Παναγίας και στο χώρο όπου – σύμφωνα με την παράδοση – περπάτησε η Αγία Οικογένεια, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο να εύχεται να μεσιτεύσει η Παναγία στο ξεπέρασμα του τεράστιου προβλήματος της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.